maanantai 5. kesäkuuta 2017

Kahden suklaan juustokakku

Kahden suklaan juustokakku valikoitui yhdeksi tarjottavaksi tytön synttäreille toukokuussa. Juustokakuksi tämä on helppo valmistaa, koska liivatetta ei tarvitse käyttää ollenkaan. Suklaa pitää huolen kakun hyydyttämisestä. Mainio resepti on peräisin Tyrniä ja tyrskyjä -blogista. Alkuperäisen reseptin digestivekeksit vaihdoin oreoihin. Molemmista suklaakerroksista kuuluu tulla saman korkuiset, mutta käyttämäni vuoka oli pienempi kuin alkuperäisessä reseptissä käytetty, joten valkosuklaatäyte ei mahtunut kokonaisuudessaan vuokaan. Valkosuklaakerros jäi siis hieman matalammaksi tässä kakussa. Käyttämäni vuoka oli 17 cm halkaisijaltaan. Ihanan suklainen kakku, kannattaa testata!

Pohja:
200 g Oreo keksejä
100 g voita

Täyte 1:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g mascarponea
1,5 dl vispikermaa
150 g valkosuklaata

Täyte 2:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g mascarponea
1,5 dl vispikermaa
150 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata

Koristeluun:
marenkeja, pensasmustikoita, suklaakarkkeja, neilikan kukkia

Murskaa keksit täytteineen ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele voi-keksimuruseos irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja mascarpone. Sulata tumma- ja maitosuklaa vesihauteessa. Lisää sulatetut suklaat täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada ensimmäinen täyte pohjan päälle ja laita hetkeksi jääkaappiin.

Valmista toinen täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja mascarpone. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Lisää sulatettu valkosuklaa täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada valkosuklaatäyte tummasuklaatäytteen päälle vuokaan. Laita kakku Jähmettymään jääkaappiin yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele esimerkiksi marengeilla, pensasmustikoilla, suklaakarkeilla ja neilikan kukilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti