sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Raparperipiirakka


Joka kesä täytyy leipoa ainakin yksi raparperipiirakka. Yksinkertaisen reseptin löysin Ilta-sanomien sivuilta. Helppoa ja hyvää!

Pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
100 g sulatettua voita
2 dl kermaa
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
1,5 l raparperia pilkottuna
50 g pehmeää voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria

Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.

Ripottele pohjan päälle pilkotut raparperit. Valmista päälle tuleva muruseos. Sekoita keskenään voi, vehnäjauhot ja sokeri. Murustele seos raparperin päälle.

Paista 15 minuuttia 200 asteisessa uunissa keskitasolla ja tiputa lämpö sen jälkeen 175 asteeseen. Paista vielä 15-20 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti