keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Kauraleivät


Tällä reseptillä valmistuu kolme kappaletta pehmoisia ja herkullisia kauraleipiä. Nämä olivat uunituoreina ihania ja säilyttivät makunsa ja pehmeytensä vielä seuraavaankin päivään paperipussissa huoneenlämmössä säilytettynä. Sipaisu vain voita päälle ja muuta ei tarvita. Alkuperäisen reseptin löysin täältä. Itse tein ohjeen puolikkaana ja kirjasin myös tänne puolikkaan version taikinasta.

3,5 dl vettä
3 dl kaurahiutaleita
0,5 dl kauraleseitä
20 g hiivaa + 0,5 dl vettä
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1/4 dl oliiviöljyä

Mittaa lämmin vesi kulhoon. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, kauraleseet, hunaja ja suola. Jätä turpoamaan hetkeksi. Liota hiiva kädenlämpöisen veden joukkoon pienessä astiassa. Lisää seos taikinan sekaan. Alusta vehnäjauhot taikinaan ja lisää lopuksi oliiviöljy. Peitä taikina ja laita kohoamaan lämpimään paikkaan tunnin ajaksi.

Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan ja muotoile osista kolme pyöreää melko litteää leipää. Tee pyöreällä muotilla esimerkiksi lasilla leipien keskelle reiät. Laita leivät ja reikäpalat kohoamaan pellille leivinpaperin päälle noin puoleksi tunniksi. Tee leipiin viillot ja paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti