sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Punaherukka-kinuski täytekakku




Omille synttäreilleni leivoin herukka-kinuski täytekakkua suklaisella pohjalla. Herukat raikastivat kivasti makeaa täytettä. Halutessaan täytteen joukkoon voi sulattaa muutaman liivatelehden, jolloin täyte pysyy jämäkämmin kerrosten välissä. Itse en käyttänyt täytteessä liivatetta, mutta hyvin pysyi kasassa ilmankin.

Suklaapohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen:
2,5 dl omenamehua

Täyte:
4 dl kermaa
2 dl valmista kinuskikastiketta
punaherukoita

Kuorrutus:
4 dl kermaa
ripaus sokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahdon joukkoon ja kääntele varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (24 cm). Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

Vatkaa täytteen kerma jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kinuskikastike ja punaherukat.
Kokoa kakku irtopohjavuokaan leivinpaperin tai kakkualustan päälle. Laita pohjalle yksi kakkulevy ja kostuta omenamehulla. Lisää puolet täytteestä. Laita seuraava kakkulevy täytteen päälle kostuta, levitä päälle loppu täyte ja laita viimeinen kakkupohjan osa päälle ja kostuta. Laita kakku tekeytymään jääkappiin vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Kuorruta valmis kakku kermalla ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti