sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Perunarieskat





Parhaimmillaan rieskat ovat uunituoreina voin kera tarjottuina! Alkuperäinen resepti, jota muunneltu hieman löytyy täältä.

5 dl perunamuusia
1 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl kaurahiutaleita
1 dl grahamjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl turkkilaista jogurttia
n. 2 dl vettä

Sekoita perunamuusin joukkoon ensin kananmuna ja suola. Sitten sekoita joukkoon kaurahiutaleet, jauhot ja turkkilainen jogurtti. Sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina pellille kasoiksi. Yhdestä ruokalusikallisesta taikinaa tulee noin yksi rieska. Levittele kasat jauhotetuin sormin pellille rieskoiksi. Pistele rieskoja haarukalla. Paista 250 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Tarjoile lämpiminä voin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti