torstai 5. helmikuuta 2015

Runebergintortut



















Tein Runebergin päiväksi Runebergin torttuja. Reseptistä löytyy monia muunnelmia. Käyttämäni reseptin löysin Kaija Isotalon & Raija Kuittisen Kotiruoka -kirjasta. Ohjeella valmistuu noin 12 kappaletta Runebergin torttuja.

150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
0,5 dl kermaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl korppujauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mantelirouhetta
1 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl kardemummaa

Koristeluun:
vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
n. 0,5 rkl vettä

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen joukkoon vatkaten. Lisää kerma sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

Jaa taikina muffinssi- tai leivosvuokiin. Täytä vuoista 3/4 osaa, jotta tortut mahtuvat kohoamaan. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Sekoita tomusokerista ja vedestä paksu tahna. Koristele jäähtyneet tortut vadelmahillolla ja tomusokeritahnalla.

Halutessaan tortut voi myös kostuttaa ennen koristelua laimennetulla punssilla, rommilla tai manteliliköörillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti