perjantai 29. toukokuuta 2015

Mustikka-valkosuklaatäytekakku



Mustikka-valkosuklaatäytekakulla herkuteltiin tytön 2-vuotissynttäreillä. Kakku oli todella hyvää ja sai myös vierailta paljon kehuja. Kakun täytteet sopivat hyvin yhteen ja maku oli kivan raikas. Alkuperäinen resepti löytyi Yammy baker -blogista, mutta muokkailin reseptiä täytteiden ja päällysteen osalta. Kakkupohjan tein myös omalla ohjeella.

Pohja:
5 munaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 1/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Mustikkatäyte:
2 dl mustikoita soseutettuna
2 dl kuohukermaa
100 g ranskankermaa
2 liivatelehteä
vaniljasokeria

Valkosuklaatäyte:
2 dl kuohukermaa
100 g ranskankermaa
150 g valkosuklaata

Kerrosten väliin:
mustikkahilloa
limecurdia

Kostutus:
maitoa
vaniljasokeria

Kuorrutukseen:
6-8 dl vispikermaa
1-2 rkl tomusokeria
n. 4 rkl maitorahkaa

Koristeluun:
sokerimassaperhosia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet siivilän läpi vaahdon joukkoon kevyesti käännellen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Käytä 24 cm irtopohjavuokaa. Paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

Valmista mustikkatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutin ajaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon ranskankerma ja soseutetut mustikat. Makeuta vaniljasokerilla makusi mukaan. Sekoita tasaiseksi. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Valuta liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Valmista valkosuklaatäyte. Sulata valkosuklaa erimerkiksi vesihauteessa ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon ranskankerma ja valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi.

Kokoa kakku irtopohjavuokaan, niin se pysyy helpommin kasassa. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Laita ensimmäinen pohja irtopohjavuoan pohjalle ja kostuta maito-vaniljasokeriseoksella. Levitä pohjan päälle reilu kerros mustikkahilloa. Levitä mustikkahillon päälle mustikkatäyte. Laita toinen pohja mustikkatäytteen päälle ja kostuta. Levitä pohjan päälle lime curdia ja sen päälle valkosuklaatäyte. Aseta viimeinen pohja päälle ja kostuta. Anna hyytyä ja maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorruta kakku seuraavana päivänä. Valmista kuorrute vatkaamalla vispikerma vaahdoksi ja lisäämällä joukkoon tomusokeri ja maitorahka. Näin kermasta tulee helpommin pursotettavaa. Kuorruta kakku ja koristele esimerkiksi sokerimassaperhosilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti