maanantai 11. toukokuuta 2015

Balilainen raakasuklaakakku


Tämä suklaakakku oli ensimmäinen raakakakku kokeiluni. Pähkinöiden ja taateleiden murskaamiseen tarvitsee tehokkaan tehosekoittimen, tai muuten tekeminen menee hankalaksi. Alkuperäinen resepti on Maria Lönnqvistin Raakaleipurin parhaat kakut -kirjasta. Korvasin ohjeessa olleen kookospalmusokerin hunajalla. Kakku oli erittäin hyvää ja mielestäni maku vain parani vanhetessaan. Valmistin kakun halkaisijaltaan 18 cm kokoiseen irtopohjavuokaan, joten kakusta tuli hieman korkeampi.

Pohja:
2,5 dl saksanpähkinöitä
2,5 dl taateleita

Täyte:
2,5 dl cashewpähkinöitä
1 dl kaakaovoita
1 dl hunajaa
1 dl raakakaakaojauhetta

Liota cashewpähkinöitä vedessä vähintään pari tuntia. Itse liotin pähkinöitä yön yli. Liota myös saksanpähkinöitä muutama tunti. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Rouhi lionneet saksanpähkinät ja taatelit monitoimikoneella tai tehosekoittimella pehmeäksi tahnaksi. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle.

Sulata kaakaovoi haaleassa vesihauteessa. Sekoita sula kaakaovoi, lionneet cashewpähkinät, hunaja ja raakakaakaojauhe tasaiseksi massaksi tehosekoittimella. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä pakastimessa noin 20 minuuttia. Koristele kakku saksanpähkinöillä. Säilytä valmista kakkua jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti