tiistai 26. toukokuuta 2015

Pieni kinkkuvoileipäkakku







Äitienpäiväksi tein pienen kinkkuvoileipäkakun. Valmistin kakun 18 cm irtopohjavuokaan. Täytteiden ainesmäärät ovat arviota, koska en mitannut niitä kovin tarkkaan. Tämä kakku on täytteiden osalta melko helppo ja yksinkertainen valmistaa. Maku oli mainio!

1 pkt Fazerin kaurapaahtoa (330 g)

Kinkkutäyte:
150 g kinkkua
1/2 paprika
150 g ranskankermaa
ripaus suolaa

Juustotäyte:
100 g juustoraastetta (emmental)
100 g ranskankermaa
1-2 rkl kurkkusalaattia
1 rkl sinappia

Kostutukseen:
maitoa

Kuorrutukseen:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g ranskankermaa

Koristeluun:
paprikaa
viinirypäleitä
kinkkua
juustoraastetta

Valmista täytteet. Pilko kinkku ja paprika pieneksi rouheeksi. Sekoita rouheet ranskankerman joukkoon ja lisää ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi. Valmista juustotäyte. Sekoita juustoraaste, kurkkusalaatti ja sinappi ranskankerman joukkoon.

Vuoraa 18 cm irtopohjavuoka tuorekelmulla. Leikkaa leivistä kuoret pois ja asettele ensimmäinen leipäkerros irtopohjavuoan pohjalle. Kostuta leivät maidolla pullasudin avulla. Levitä leipien päälle puolet kinkkutäytteestä. Asettele toinen kerros leipiä kinkkutäytteen päälle. Kostuta leivät maidolla ja levitä leipien päälle koko juustotäyte. Asettele kolmas kerros leipiä juustotäytteen päälle ja kostuta leivät. Levitä loppu kinkkutäyte leipien päälle ja asettele päälle viimeinen leipäkerros. Kostuta leivät ja peitä kakku tuorekelmulla. Aseta vuoan päälle paino. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Irrota hyytynyt kakku irtopohjavuoasta ja kuorruta tuorejuusto-ranskankerma seoksella. Koristele kakku ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti