maanantai 5. toukokuuta 2014

Marengit







Marengit sopivat kahvipöydän gluteenittomiksi ja maidottomiksi tarjottaviksi. Niistä saa tehtyä myös helposti kauniita annoksia esimerkiksi jäätelön ja marjojen kanssa. Tällä ohjeella valmistuu noin kaksi pellillistä pieniä marenkeja.

4 munan valkuaista
2,5 dl sokeria
elintarvikeväriä
strösseleitä koristeluun

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon vähitellen samalla koko ajan vatkaten. Vaahto on riittävän kovaa, kun vatkauskulhon pystyy kääntämään ylösalaisin ja vaahto pysyy kulhossa. Lisää elintarvikeväri valmiiseen vaahtoon ja sekoita.

Pursota marengit pellille leivinpaperin päälle. Paista 90 asteisessa uunissa noin tunti, jonka jälkeen laske lämpötila 50 asteeseen ja paista vielä tunti lisää. Sammuta uuni ja jätä marengit jälkilämpöön 1-2 h ajaksi. Valmiit marengit irtoavat leivinpaperista helposti. Paistoaikaa voi lyhentää, jos haluaa sisältä pehmeämpiä marenkeja. Marenkitaikinaa voi maustaa esimerkiksi marianne- tai turkinpippurirouheella. Säilytä valmiita marenkeja ilmatiiviissä rasiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti