sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Täytekakku mansikoilla ja lemon curdilla



Tytön 1-vuotis synttäreillä tarjoiltiin täytekakkua mansikka lemon curd täytteellä. Lemon curdin olisi voinut tehdä myös itse, mutta tällä kertaa käytin kaupan valmista versiota. Kesällä täytteen voi tehdä tuoreista mansikoista. Tässä käytin pakastemansikoita. Oli hyvää!

Pohja:
5 munaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 1/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
3 dl kermaa
2-3 dl mansikoita
1/2 dl vanijakreemijauhetta
sokeria

n. 1 prk lemon curdia

Kostutus:
2,5 dl mansikkamehua

Kuorrutukseen:
kermaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet siivilän läpi vaahdon joukkoon kevyesti käännellen. Paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

Valmista täyte. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri. Lisää sitten vaahdon joukkoon soseutetut mansikat sekä vaniljakreemijauhe ja sekoita. Kostuta kakun pohja ja levitä kerros lemon curdia pohjan päälle. Sitten levitä kerros mansikkatäytettä. Tee samoin myös toiselle kerrokselle. Anna vetäytyä seuraavaan päivään ja kuorruta kermalla.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku! Ja herkulliset tarjottavat muutenkin.
    Ajattelin tänään tehdä mansikka-raparperi curd kakkua! Juhannuksen kunniaksi! :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos! Mansikka-raparperi curd kakku kuulostaa myös herkulliselta. Täytyypä laittaa korvan taakse :)

    VastaaPoista