perjantai 23. toukokuuta 2014

Pannacotta vadelmilla



Näitä tarjoiltiin myös tytön syntymäpäivillä. Pannacotan voi valmistaa pieniin annoslaseihin tai kertakäyttösiin snapsilaseihin. Näin saa monta pienempää annosta tarjottavaksi juhliin. Ohje löytyi Kotiliedestä.

5 dl kermaa
0,5 dl sokeria
1 vaniljatanko
2 liivatelehteä
vadelmia

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutin ajaksi. Laita kerma kattilaan. Halkaisen vaniljatanko ja irroita siemenet veitsen avulla ja lisää kerman joukkoon. Lisää sokeri. Kuumenna seos ja keitä hiljalleen noin 15 minuutin ajan.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liota ne kattilaan kerman joukkoon. Kaada hieman jäähtynyt seos annoslaseihin ja anna jäähtyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli. Ripottele hyytyneen pannacotan päälle vadelmia ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti