tiistai 3. syyskuuta 2013

Banoffee punaherukoilla



Tässä banoffee torttu maustettuna punaviinimarjoilla. Kirpeät marjat sopivat hyvin tasoittamaan tortun makeutta. Alkuperäinen resepti Ullanunelmasta.

Pohja:
300 g kaurakeksejä
100 g voita

Täyte:
1 tlk karamellisoitua maitotiivistettä
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
2-3 banaania
2-3 dl punaherukoita
kaakaojauhetta

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita murskatut keksi ja voisula keskenään. Vuoraa 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä seos leivinpaperin päälle irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Levitä karamellisoitu maitotiiviste jähmettyneen pohjan päälle. Paloittele banaani ja laita banaaniviipaleet karamellisoidun maitotiivisteen päälle. Ripottele sekaan punaherukoita. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Päällystä torttu vaahdotetulla kermalla, banaaniviipaleilla ja punaherukoilla. Lopuksi ripottele pinnalle kaakaojauhetta. Tarjoa heti.

1 kommentti:

  1. Tämä oli tosi hyvää sun tekemänä. :) Pitääpä minunkin kokeilla.

    VastaaPoista