sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Yösämpylät





Uusimmasta Pirkka lehdestä löytyi yön yli kohotettavien sämpylöiden ohje. Resepti löytyy täältä. Auringonkukansiemenet toivat mukavan lisän sämpylöiden makuun. Muunsin hieman alkuperäistä reseptiä käyttämällä hiivaleipäjauhojen tilalla vehnäjauhoja ja vaihtamalla rypsiöljyn oliiviöljyyn. Lisäksi lisäsin taikinaa yhden desilitran porkkanaraastetta makua antamaan. Ohjeella valmistuu 12 sämpylää.

3 dl maitoa
25 g hiivaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
3/4 tl suolaa
2 dl grahamjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl porkkanaraastetta
4- 5 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Pinnalle:
auringonkukansiemeniä

Valmista taikina illalla. Liota hiiva kylmään maitoon. Lisää nesteeseen hunaja, suola, grahamjauhot, auringonkukansiemenet ja porkkanaraaste. Seuraavaksi lisää vehnäjauhot vähitellen. Alustuksen loppuvaiheessa lisää oliiviöljy. Laita taikina yöksi kelmulla peitettynä jääkaappiin.

Ota taikina aamulla jääkaapista ja leivo tangoksi. Jaa tanko 12 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Laita pieneen astiaan auringonkukansiemeniä ja kasta sämpylät siemenissä. Laita sämpylät kohoamaan pellille lämpimään paikkaan vielä puoleksi tunniksi. Kohottamisen jälkeen paista 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti