sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Feta-paprikapiirakka




Tämän kasvispiirakan täytteen resepti löytyi osoitteesta Pirkka.fi. Pohjan valmistin itse. Alkuperäistä ohjetta on hiukan muunneltu.

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunamuusijauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
100 g voita

Täyte:
1 sipuli
2 tomaattia
1 keltainen paprika
175 g fetajuustoa (kuutioina)
n. 20 kpl oliiveja
2 dl kermaa
2 munaa
1,5 dl juustoraastetta
1 tl basilikaa
ripaus suolaa
oliiviöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi pehmeä voi joukkoon. Sekoita taikina murumaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon vesi ja sekoita. Anna taikinan turvota hetki. Voitele halkaisijaltaan 26 cm vuoka ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

Kuori ja pilko sipuli. Kuullota pilkottua sipulia oliiviöljyssä pannulla hetki. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja suikaloi paprika. Valuta neste fetajuustosta ja oliiveista.

Levitä täytteen ainekset esipaistetun pohjan päälle. Vatkaa kerma ja kananmunat sekaisin. Mausta seos suolalla. Kaada kermakananmunaseos täytteiden päälle. Ripottele piirakan päälle juustoraastetta ja basilikaa. Paista 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti