lauantai 7. syyskuuta 2013

Omenapiirakka


Tämä omenapiirakka on todella helppo valmistaa. Helppoudestaan huolimatta piirakka on erittäin hyvää. Itse korvasin mausteista inkiväärin kanelilla, koska inkivääriä ei sattunut omassa maustekaapissa olemaan tällä kertaa. Parhaimmillaan piirakka on vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa tarjottuna. Alkuperäinen resepti Kädenvääntöä blogista.

3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1,5 dl sokeria
75 g voita
1,5 dl kermaa tai maitoa
2-3 omenaa

Sekoita keskenään kuivat aineet; vehnäjauho, leivinjauhe, kaneli, inkivääri ja sokeri. Sekoita pehmeä voi kuivien aineiden joukkoon. Lisää taikinaan lopuksi kerma/maito ja sekoita.

Vuoraa 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä taikina tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle. Paloittele omenat kuorineen viipaleiksi. Painele omenaviipaleet taikinan päälle. Ripottele piirakan päälle kanelia ja sokeria sekä muutama nokare voita. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti