torstai 5. syyskuuta 2013

Macaron leivokset




Macaron leivoksista sanotaan, että ne ovat haastavia leivottavia. Niiden leipomisessa on kuitenkin mahdollista onnistua, kun noudattaa ohjetta tarkasti ja punnitsee ainekset keittiövaa’alla. Tällä ohjeella olen leiponut macaroneja kahdesti ja molemmilla kerroilla olen onnistunut. Tällä kertaa käytin taikinan värjäykseen punajuurien lientä ja leivokset muuttuivat hieman rusehtaviksi paistettaessa. Kannattaa käyttää värjäykseen elintarvikevärejä, jotta saa haluamansa värin leivoksiin. Alkuperäinen resepti on Mansikkamäki blogista, josta löytyy paljon lisää vinkkejä ja yksityiskohtaiset ohjeet macaronien tekoon.

100 g mantelijauhetta
110 g kananmunan valkuaista (n. 3 kpl)
200 g tomusokeria
4 rkl sokeria
(elintarvikeväriä)

Täyte:
1 rasia Philadelphia Marabou tuorejuustoa (160 g)

Punnitse kaikki ainekset keittiövaa’alla. Sekoita tomusokeri ja mantelijauhe keskenään. Siivilöi seos muutamaan kertaan paakkujen poistamiseksi ja mahdollisimman tasaisen lopputuloksen saamiseksi.

Vatkaa valkuaisia kunnes ne alkavat vaahtoutua ja lisää sokeria yksi ruokalusikallinen kerrallaan. Valmis vaahto on paksua ja kiiltävää. Sekoita valkuaisvaahdon joukkoon haluamasi elintarvikeväri kevyesti käännellen. Sekoita valkuaisvaahdon joukkoon manteli-tomusokeri seos nuolijaa apuna käyttäen.

Pursota macaronit pellille pyöreäpäisellä tyllalla. Pursotetut ympyrät voivat olla halkaisijaltaan noin 2 cm. Leivinpaperille voi piirtää valmiit ympyrät macaronien pursotusta varten esimerkiksi kahden euron kolikolla.

Kopauta peltiä muutaman kerran, jolloin pursotetut macaron kuoret tasoittuvat ja leviävät. Anna seistä noin tunnin ajan ennen paistamista. Kuoret ovat valmiita paistettavaksi, kun pursotettujen macaron kuorien pinta muuttuu kiiltävästä mattapintaiseksi. Paista macaroneja 150 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Anna kuorien jäähtyä hetken ja täytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti